Da li je Aleksić skupio ili falsifikovao 10 hiljada potpisa za osnivanje stranke?

Miroslav Aleksić pojavio se danas u pratnji svog advokata na ročištu povodom tužbe Andreja Vučića jer je Aleksić izneo neistine u slučaju Jovanjica, kada je rekao da je Predrag Koluvija zvao Andreja Vučića kada je uhapšen.

Kako piše “Srbijadanas” novinar je pitao Aleksića da li je istina da je falsifikovao potpise za osnivanje Narodne stranke i da li je istina da je Vuku Jeremiću prodao stranku za novac i za mesto podpredsednika te stranke. Na ovo pitanje, vidno iznervirani Aleksić, rekao je da nije prodao stranku već da on sa Jeremićem blisko sarađuje te da je sve ovo na prijateljskom nivou.

On je takođe negirao da su potpisi za osnivanje njegove stranke falsifikovani.

Na ponovljeno pitanje da li su potpisi uopšte sakupljeni i da li je bilo falsifikovanja iz razloga što nisu mogli da ih prikupe, Aleksić je verbalno napao novinara pitanjem “A ko ste vi da postavljate…”. Aleksić je ovde pokazao kako bi sloboda medija izgledala da je SzS i njihovi lideri na čelu države – novinari ne bi mogli da postave pitanje koje je u interesu javnosti da se zna, a političari bi mogli da pričaju i iznose neistine.

Prema informacijama do kojih je došao portal “Srbijadanas” Narodni pokret Srbije je zbog nemogućnosti da skupi potpise građana, deo potpisa falsifikovao, tako da nije ni čudo što Narodna stranka nema nikakvu podršku građana Srbije jer kad na trulim temeljima hoćete da sagradite kuću rezultat bude bedan.

Izvor: Srbijadanas.com

Comments