• Početna>
  • Vesti>

Rend Pol: Vreme je da posle toliko godina vratimo sa Kosova američke trupe

Američki senator Rend Pol podržao je ideju da se američke trupe povuku sa Kosova.

Pol je na svom Tviter nalogu napisao da bi trebalo ohrabriti Kosovo da okrene novu stranicu i sarađuje sa Srbijom na trajnom miru.

On je, takođe, napisao da je vreme da se američke trupe posle toliko godina vrate kući.

“Ohrabrujem Kosovo da okrene stranicu i radi sa Srbijom na trajnom miru. Vreme je da posle toliko godina vratimo naše trupe kući”,  napisao je Pol na svom Tviter nalogu.

Senator Rand Paul✔@RandPaul

I support peace and commerce with all. I encourage Kosovo to turn a page, and work with Serbia for a lasting peace. Time to bring our troops home after so many years over there… https://twitter.com/sendavidperdue/status/1237198479056830467 …David Perdue✔@sendavidperdueFor over two decades, US forces have helped keep the peace between Kosovo & Serbia. Now, with historic progress in sight, Kosovo must do its part & abolish all duties imposed on Serbia.

If Kosovo is not fully committed to peace, then the US should reconsider its presence there.

Američki senator Dejvid Perdju rekao da američke trupe više od dve decenije pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije.

“Više od dve decenije američke snage pomažu u održavanju mira između Kosova i Srbije. Sada, sa istorijskim napretkom, Kosovo mora da uradi svoj deo i ukine sve carine nametnute Srbiji. Ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, tada bi SAD trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo”, napisao je Perdju na Tviteru.

Ovu ideju podržao je specijalni predstavnik za dijalog Beograda i Pritšine Ričard Grenel kao i sin američkog predsednika Donalda Trampa.

Comments

Pročitaj još