• Početna>
  • Vesti>

KC “Dragica Žarković”: Predstava i veče Vanje Bulića

U okviru programa rada za 2020. godinu u Kulturnom centru “Dragica Žarković” 19. marta od 19:30 biće prikazana komedija Vanje Bulića „Jače smo od sudbine“ u produkciji „Teatar Komedija Beograd“.

Pre predstave od 18 časova Vanja Bulić će razgovarati sa publikom na temu svog književnog, pozorišnog i novinarskog stvaralaštava i predstaviti svoje najnovije romane „Dušanova kletva“  i „Teodorin prsten“.

 „Jače smo od sudbine“ je u pravom smislu reči – urnebesna komedija, nalik najboljim francuskim vodviljima, ali smeštenim u današnju Srbiju. Pevačica narodne muzike i istaknuta glumica nadju se u isto vreme u Ministarstvu kulture sa istom namerom – da dobiju nacionalnu penziju.

Silom prilika, ostanu same u  jednoj kancelariji i saznaju da samo jedna od njih dve može da dobije nacioinalnu penziju. Tada počinju mejusobna prozivanja, podmetanja, dokazivanja koja je od njih dve veći umetnik, pa gledalac postaje talac njihovog komičnog sukoba, svedok sudara dva suprostavljena sveta, dva shvatanja života, dva razumevanja sadašnjosti i puta u budućnost.

Sve je protkano pitkim humorom (bez ijedne psovke ili grube reči), pesmom i igrom. Dodatnu zabunu u celu priču unosi pisar Pera, koji povremeno ulazi u kancelariju, diveći se umetnicama, a one su u jednom trenutku pomislile da je Pera ministar kulture.

Svaku predstavu gledaoci uz buran smeh dočekuju na nogama. „Jače smo od sudbine“  je komedija koja okrepljuje i daje nadu da i suprostavljeni svetovi kad se udruže mogu da pronađu pravi put.

Režija Alek Rodić, glumci Sanja Pešić, Aleksandra Andjelković i Saša Pantić

Prodaja ulaznica po ceni od 300 dinara  17. i 18. marta od 11 do 15 časova  i 19. marta od 11 časova do  početka predstave.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još