• Početna>
  • Vesti>

JKP-u “Zvečan” donacije u cilju smanjenja divljih deponija i podizanja svesti o reciklaži

NVO “Centar za razvoj ljudskih potencijala” donirala je 50 kanti za smeće JKSP “Zvečan” i time sprovela deo programa u okviru projekta “Recikliraj, očuvaj, profitiraj”. Cilj je da se smanji broj divljih deponija i podigne svest građana o reciklaži.

“Danas smo dobili donaciju u vidu kanti za smeće a uskoro očekujemo i mašinu za skupljanje suvog lišća. Osim toga očekujemo i dodatne donacije humanitarnih organizacija i civilnog sektora u vidu kanti i kontejnera. Ove ćemo podeliti gradjanima koji nisu dobili kante u prošlom krugu a zatim redom”, rekao je Dejan Vasić direktor JKSP “Zvečan”. Vasić je dodao da u narednom periodu planiraju nabavku nova dva vozila za potrebe komunalnog preduzeća i 190 kontejnera.

Ivana Vukašinović, direktor NVO “Centar za razvoj ljudskih potencijala” je prilikom dodele ove donacije JKSP “Zvečan” rekla:

“U okviru akcije “Recikliraj, očuvaj, profitiraj” naš centar je danas dodelio 50 kanti za smeće od 120 litara JKP-u i gradjanima u cilju smanjenja divljih deponija. Na kantama su stikeri sa uputstvom za reciklažu, a pošto su naši budući planovi ka tome usmereni mi na taj način želimo da podignemo svest građana o recikliranju otpada”.

Vukašinović se zahvalila u ime organizacije na saradnji i podršci gradonačelniku Zvečana Vučini Jankoviću.

Donatori u ovom projektu su “Program Ujedinjenih nacija za razvoj” a finansiran je od strane Evropske unije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još