Čestitke povodom 8. marta

Danas je 8. mart, Međunarodni dan žena. Tim povodom, čestitke ženama, uputili su predstavnici javnog života na KiM i u zemlji.

Šefica opštinske administracije Severna Mitrovica Adrijana Hodžić čestitala 8. mart

“Svim ženama čestitam 8. mart i želim vam da to ne bude jedini dan kada primate izraze posebne pažnje. Važno je da svakog dana u godini govorimo o ostvarenom napretku, ali je i podjednako važno da otvoreno govorimo o problemima sa kojima se suočavaju žene u našem društvu. Samo ovakav dijalog dovodi do pronalaženja najboljih rešenja za unapređenje položaja žena”. Hodžić poručuje da je zadatak muškaraca da uvažavaju položaj žena, jer, kako kaže, one svojim znanjem, razumevanjem i istrajnošću, doprinose izgradnji boljeg društva u njegovom celokupnom razvoju.


Čestitka gradonačelnika Opštine Severna Mitrovica Gorana Rakića

“Povodom Međunarodnog dana žena želim da Vas podsetim na neprocenjivu važnost Vašeg delovanja kako u sferi društvenog života, tako i u segmetnu političkog odlučivanja.Vi ste pokretač velikih ideja i inspiracija za mnoga dostignuća.Budite i dalje inovativne, smele, dostojanstvene, hrabre i odlučne u svemu sto radite, jer ljudi stvaraju dela, a žene ljude!”

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić čestitao ženama 8. mart

Budite ponosne što ste žene : mudre i tihe; jake i nežne; dostojanstvene i važne ! Neka svaki trenutak Vašeg života bude ispunjen srećom i veseljem ! Jer Vi ste hrabre i odlučne poslovne žene; mlade lavice koje štite svoju mladunčad i temelj svake porodice! Koračajte hrabro kroz život, sigurnim korakom, sijajte dobrotom i dobro privlačite, ne samo ovoga dana, već svake sekunde Vašeg života ! Ispunite godine životom a ne život godinama! Mi ćemo uvek stajati uz Vas i biti Vaš stub podrške! Srećan Vam Osmi mart!

Čestitka načelnika kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavka Simića

“8. mart je praznik u kome posebno izražavamo duboku zahvalnost i poštovanje prema svim ženama, jer su one oslonac i stub svake porodice, društva, institucije i države.
Žene su kroz istoriju pokazale da u nevoljama nije bilo razlike kada je trebalo pokazati odvažnost i hrabrost, kao i žrtvu. Zato svim damama u znak velike zahvalnosti i poštovanja čestitam praznik, 8 mart.”

Čestitka gradonačelnika Gračanice Srđana Popovića

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović čestitao je svim pripadnicama lepšeg pola 8. mart Međunarodni dan žena u nadi da ovo neće biti jedini dan u godini kada primaju izraze posebne pažnje.

„Žene su uvek bile i ostale najvažniji oslonac svake porodice i celokupnog društva i uprkos brojnim iskušenjima i poteškoćama sa kojima se svakodnevno suočavaju briga svih nas je da ih uvažavamo, volimo i poštujemo svakog dana u godini. Opština Gračanica nastaviće u još većem obimu da podržava ekonomski, socijalni i društveni položaj žena boreći se sa institucionalnog nivoa protiv svakog vida rodne diskriminacije i afimišući jednaku zastupljenost žena u svim segmentima društvenog života. Neka vam je srećan 8.  mart!“, naveo je predsednik opštine Gračanica u čestitki.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još