Porodice kosmetskih žrtava: Nećemo u Drač, već na ognjišta

Priče o tome da se Srbiji nudi veliki kompromis izlaskom na luku Drač u Albaniji samo su laži kojima se skreće pažnja sa traženja odgovornosti terorista i zločinaca UC CK, ocenjuje Udruženje porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM.

“Za nas, porodice kosmetskih žrtava, izjave tzv.ministra za evropske integracije u tzv. vladi lažnog Kosova, Bljerima Reke nisu iznenađujiće. On mora da zaštiti i opravda svog tzv. predsednika Aljbina Kurtija, koji je namerno predizbornu kampanju vodio na lažnim obećanjima da će hapsiti ratne zločince UČK i isporučivati ih Specijalnom sudu u Hagu”, sasopštilo je Udruženje i dodalo:

“Sada, kako bi izbegli da obećano sprovedu u delo, tzv. vlada Kosova širi priče u koje naravno niko ne veruje, ali skreće pažnju javnosti da se Srbiji nudi veliki kompromis, izlazak na luku Drač u Albaniji preko Kosova. Te laži im služe kako bi pažnju javnosti usmerili na bilo šta drugo, samo da se ne priča i ne traži odgovornost terorista i zločinaca UC CK, da se ne traži istina i pravda za srpske i kosmetske žrtve”.

Udruženje porodica kosovskih žrtava insistra da pravda za ubijene i za ljudske živote mora biti zadovoljena, te da čekaju povratak raseljenih Srba na “svoja vekovna ognjišta na Kosovu i Metohiji”:

“To su naši beskompromisni zahtevi, tek posle toga je moguć kompromis i dogovor”.

Izvor: Tanjug

Foto: Tanjug

Comments