Privedena četiri službenika kosovskog Telekoma

Kosovska policija je ovog jutra izvršila pretres u kosovskom Telekomu i ispitala četiri osobe zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i sklapanje štetnog ugovora.

Kako je iz Telekoma još ovog jutra rečeno za televiziju T7, osumnjičeni je koristio falsifikovana dokumenta kako bi sačinio ugovor u vezi pružanja usluga ove kompanije, čime je izvršio prevaru u vrednosti od 105.840 evra.

„Telekom Kosova je nakon stvorene sumnje u skladu sa zakonskim obavezama podneo krivičnu prijavu i pozvao nadležne organe da reše slučaj“, navode iz ovog preduzeća.

Kosovska policija potom je potvrdila da je akcija sprovedena oko 9 sati a zbog sumnje u zloupotrebu položaja ili ovlašćenja i sklapanje štetnog ugovora.

Operacija se sastojala od pretresa četiri kancelarije kosovskog Telekoma s ciljem pronalaska materijalnih dokazao u vezi sa sumnjom da je potpisan ugovor u decembru 2019. kojim je oštećen budžet Kosovskog telekoma za 100.000 evra.

Navode da su četiri osobe ispitane u vezi sa ovim slučajem a zbog sumnje da su umešani u izvršenje krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i sklapanje štetnog ugovora.

Izvor: Kossev

Comments

Pročitaj još