• Početna>
  • Vesti>

Održana promocija zbirke ljubavne poezije Ranka Đinovića “Sve ruže sa tvojih usana”

Promocija ljubavne pozije Ranka Đinovića pod nazivom “Sve ruže sa tvojih usana” održana je večeras u Studenstkom klubu u Domu 6 u Kosovskoj Mitrovici.

Pored autora o samoj knjizi su govorili direktor Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” Milan Mihajlović, Marija Miljković, asistent na katedri za srpsku književnost i jezik kao dok je stihove kazivala Zorka Prašović, student treće godine Filozofskog fakulteta na katedri za srpsku književnost i jezik.

Autor knjige, Ranko Đinović kaže da je naziv knjige metafora ljubavi prema ženi “kao cvetu kojeg treba negovati”.

“Ova knjiga je svojevrsni lament ljubavi prema ženi i “Sve ruže sa tvojih usana” je metafora ljubavi prema ženi kao cvetu kojeg treba negovati i paziti i neprestano izražavati divljenje, jer je to žena zaslužila svojim postojanjem. Ne postoji savršena zajednica ali postoji savršena ljubav i ta savršena ljubav prašta i voli. Žena je savršeno i uzdignuto biće koje obnavlja svet” kazao je Đinović.

Direktor Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” Milan Mihajlović ističe da je ovo Rankova treća zbirka ljubavne poezije i da je u njoj upotpunio sklad ljubavi i rodoljublja.

“Mi se dugo poznajemo i ovo je njegova deseta knjiga koja izlazi uoči 8. marta i to je nekako postala praksa da nas Ranko svake godine uoči 8. marta obraduje sa knjigom ljubavne poezije. Ovo je njegova treća po redu ljubavna poezija i moram da kažem da je najbolja. Najbolja je zato što je ona potpuni sklad ljubavi i rodoljublja, perfektno spojena, koja ima tu nit prema uzvišenoj ženi ali i prema zavičaju koji je napustio ali mu se uvek rado vraća, što potvrđuje i večerašnji dolazak” rekao je Mihajlović.

Izdavač knjige je “Panorama- Jedinstvo” iz Prištine u organzaciji Gradske biblioteke “Vuk Karadžić” i Studentskog centra “Priština – Kosovska Mitrovica” pod pokroviteljstvom Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još