Stejt department o sastanku Pompea i Vučića

epa06150179 (FILE) - A file picture dated 29 July 2013 shows an exterior view on the Harry S. Truman building, the headquarters of the US State Department, in Washington, DC, USA (reissued 18 August 2017). According to reports from 18 August 2017, technicians of the US Department of State arte working to fix a world-wide outage of its unclassified email system. EPA/MIKE THEILER

Američki Stejt department saopštio je da je državni sekretar SAD Majk Pompeo, tokom sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućičem u ponedeljak u Vašingtonu, istakao važnost povratka za pregovarački sto Beograda i Prištine u cilju normalizacije odnosa dve strane.

Pompeo je ohabrio Vučića da iskoristi zamah nedavnog potpisivanja pisama o namerama da se o uspostavi vazdušni, železnicki i drumski saobračaj između Prištine i Beograda, navodi se u saopštenju koje dostavljeno Tanjugu, a koje potpisuje portparolka Stejt departmenta Mogran Ortagus.

Pompeo je, kako se dodaje, ponovo ukazao na podršku SAD Srbiji i njenom cilju da postane članica EU.

U saopštenju se navodi da su Pompeo i Vučić razgovarali i o kontinuiranom razvoju Srbije kao moderne, demokratske i prosperitetne evropske države, u miru sa svojim susedima.

Izvor: RTS / Tanjug

Comments

Pročitaj još