• Početna>
  • Vesti>

Leskovčanka Dragana Stošić u Zubinom Potoku: Nastavlja karijeru i život na Kosmetu

Želja za napredovanjem i boljim uslovima života naveli su mnoge ljude da iz manjih pređu u veće gradske sredine. Nasuprot tome, priznati građevinski stručnjak Dragana Stošić, odlučila je nedavno da život u svom rodnom Leskovcu zameni životom u Zubinom Potoku na severu Kosova.

Prvi susret sa Ibarskim kolašinom Dragana Stošić je imala kada su je prošle godine poslali da, kao odgovorni inženjer firme „Jedinstvo“ iz Sevojna, završi radove i pusti u pogon Regionalni vodovod koji snabdeva vodom tri opštine na severu Kosova.

Već posle nekoliko meseci, Stošićeva je, kako kaže, spoznala kvalitete srpskog naroda koji živi na Kosovu, ali i zalaganja koje ulaže država Srbija za opstanak i bolji život srpskog stanovništva na tom području.

„Došavši u Zubin Potok, vrlo brzo sam stekla prijatelje, drugarice, videla sve kvalitete života ovde i ostvarila lepu saradnju sa lokalnom samoupravom. Dobila sam ponudu da ostanem i radim na mestu tehničkog direktora Regionalnog vodosistema što sam i prihvatila i tada sam odlučila da napustim centralnu Srbiju i preselim se da živim i radim u Zubin Potok, gde planiram da dočekam i penziju“, kaže za Kosovo Onlajn Dragana, koja već sebe doživljava kao Kolašinku.

Ona dodaje da će njenu odluku uskoro slediti i njena deca koja planiraju da, nakon maturiranja u srednjoj školi u Leskovcu, svoje usavršavanje nastave na nekom od deset fakulteta Prištinskog univerziteta.

Osim u brojnosti, Kolašinci su dobili pojačanje i u kadrovskom smislu, jer svoje višedecenijsko iskustvo u oblasti urbanizma, projektovanja i građevinarstva, Stošićeva nesebično deli sa ljudima u Zubinom Potoku.

„Kao inženjer sa višegodišnjim iskustvom, koji je radio na raznim poslovima u svojoj struci, stekla sam veliki iskustvo u oblasti građevine, i kao takva mogu veliki doprinos da dam našoj sredini kako bi što bolje iskoristili sva sredstva koja Vlada Republike Srbije odvaja za razvoj ovog područja. Svojim radom želim da doprinesem što boljem životu građana Zubinog Potoka, ali i našeg naroda gde god da živeo na Kosovu i Metohiji“, rekla je Stošić. 

Ona je uputila i apel mladim ljudima da slede njen primer i svojim znanjem pomognu razvoju srpskih sredina na Kosovu.

„Zubin Potok je divno mesto i zato pozivam mlade ljude da slede primer starijih kolega i koleginica i dođu i uzmu učešće u razvoj sredina, ne samo Zubinog Potoka, već i ostalih u kojima žive Srbi“, rekla je Dragana Stošić.

Izgradnja regionalnog vodosistema koji je još uvek u probnom radu, predstavlja jednu od najznačajnijih investicija države Srbije na sever Kosova. Uz dodatne radove na izgradnji sekundarne mreže, koji će, kako je najavljeno, biti obavljeni tokom ove godine, u potpunosti će se rešiti višedecenijski problem vodosnabdevanja opština Zubin Potok, Zvečan i Severna Mitrovica.

Izvor: Kosovo Online

Comments

Pročitaj još