Vučić: Kurtijev novi trik i pokušaj prevare

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će biti još mnogo izazova u budućnosti pred Srbijom, ali da će država samo uz podršku građana uspeti da odoli svim pritiscima. Ocenio je da je najava o delimičnom ukidanju prištinskih taksi novi trik Aljbina Kurtija.

Aleksandar Vučić kaže da je američki izaslanik Ričard Grenel potpuno u pravu kada kaže da SAD ne podržavaju “polumere” kosovskog premijera.

“Dan uoči moje posete SAD smislio je da ukida takse, da ja tamo ne bih imao temu. Smislio je da će se takse ukinuti dan pre mog boravka u Berlinu, sedam dana pre njegovog i dva dana pre velikog samita u Beču”, prokomentarisao je Vučić, kako kaže, pokušaj Kurtijeve prevare.

Smislio je Kurti, dodaje Vučić, da ukine takse na sirovine, zato što pšenicu dobija jeftinije od Severne Makedonije, jer to traže albanski biznismeni kako bi mogli da prave jeftinije testo.

“Ali srpske finalne proizvode, čokolade, keks i prašak, to ga ne interesuje, gde bi Srbi napravili profit. Je l’ si to sam smislio ili ti je neko pomogao?”, rekao je Vučić i poručio Kurtiju da te trikove prodaje nekom drugom.

Dodao je da će Srbija sačekati i videti šta će dalje biti.

“Kada budu ukinuli takse, razgovaraćemo, a do tada strpljivost i trpeljivost”, rekao je Vučić.

Vučić je, nakon obilaska renovirane škole “Momčilo Nastasijević” u Gornjem Milanovcu, odgovarajući na pitanje da li je za Srbiju dobro što su SAD toliko zainteresovane za rešavanje kosovskog pitanja, dok EU podržava odluku o delimičnom ukidanju taksi, ukazao da niko od srpskih državnih organa nije reagovao na Kurtija, zato što su, kako kaže, želeli da pogledaju sve što je rečeno da bi mogli da ocene na pravilan način.

“Nismo žurili kao neki, ni kao neki mediji koji su iznosili kako je neko podvio rep i učinio nešto Srbiji. To je netačno”, poručio je predsednik.

Izvor: RTS

Comments