• Početna>
  • Vesti>

Mehmet Bogujevci: Bokseri sa Kosova učestvovaće na šampionatu u Beogradu

?????????????????????????????????????????????????????????

Imamo dosta klubova, imamo mladih boksera, samo treba raditi sa njima, organizovati takmičenja i turnire, jer bez toga nema ni rezultata, ne samo kod nas, već svuda, rekao je gostujući u Jutarnjem programu RTK2 generalni sekretar bokserske federacije Kosova i jedan od najboljih boksera bivše Jugoslavije Mehmet Bogujevci.

Osvajač srebrne medalje na svetskom prvenstvu u Beogradu 1978. kaže da je izbor srpske prestonice za domaćina svetskog prvenstva 2021. odlična stvar za afirmaciju ovog sporta, a da će se na njemu, ako se plasiraju naći i kosovski bokseri.

“Ako izborimo to pravo, sigurno ćemo učestvovati na svetskom prvenstvu u Beogradu, jer mi smo sportisti i nas politika ne interesuje. Uostalom mi smo punopravni članovi evropske i svetske bokserske organizacije i imamo pravo na to. Treba pustiti mlade ljude da se takmiče i druže, a političari neka rade svoj posao”, rekao je Bogujevci.

On ističe da nema sumnje u dobru organizaciju prvenstva u Beogradu, jer je tako bilo i davne 1978. godine.

“I tada, 1978. Beograd je bio sjajan domaćin, siguran sam da će tako biti i ovoga puta. Šampionat će podići kvalitet boksa u regionu, ali i vratiti publiku u hale, jer nje sada nema, nema je ni u Srbiji, BIH i Makedoniji, Kosovu. Samo veliki sportski događaji, ali i veliki mečevi i imena privlače publiku na boks”, kaže iskusni bokserski radnik, uz napomenu da je u stalnom kontaktu sa svim bokserima njegove generacije sa prostora bivše Jugoslavije.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još