Veselji zahteva od Kurtija da razjasni stav o taksama

Predsednik opozicione Demokratske stranke Kosova (DPK), Kadri Veselji, zatražio je od premijera privremenih prištinskih institucija, Aljbina Kurtija, da objasni svoje stavove u vezi sa taksama na srpske i BiH proizvode i poručio mu da bude jasan i da ne izbegava odgovornost manipulacijama.

Veselji je na svom fejsbuk profilu napisao da je rasprava koja se u javnosti vodi o taksama Kurtiju potrebna za manipulisanje, izbegavanje donošenja odluka i odgovornosti, kao i kršenje predizbornih obećanja datog građanjima, ali i nedostatka hrabrosti u odlučivanju.

„Ovih dana se ozbiljno problematizuje pitanje taksi i susret Kurtija sa predstavnicima Srbije”, napisao je Veselji i dodao da je reč o predrasudama i standardu koji je Kurti sam sebi postavio.

Veselji kaže da je to način da Kurti manipuliše i izbegava donošenje odluka, što, kako kaže, Prištini u ovom trenutku nje potrebno.

Ovakav pristup Kurtija, kaže Veselji, odgovara samo kosovskom premijeru i ne rešava nijedno pitanje od interesa za građane.

“Čak i igranje sa zahtevima međunarodne zajednice koristi da bi ublažio odgovor na zahteve opozicije po pitanju taksi i nastavka dijaloga”, naveo je Veselji i istakao da bi, kako kaže, “premijer trebalo da bude jasan, bez odlaganja i manipulacija.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još