• Početna>
  • Vesti>

Đurić sa ambasadorom Kube u Srbiji o saradnji stranaka

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorom Kube u Srbiji Gustavom Tristom del Todom, sa kojim je razgovarao o nastavku produbljivanja saradnje dve zemlje i partija, na temeljima tradicionalnog prijateljstva srpskog i kubanskog naroda.

Đurić je konstatovao da je Kuba u proteklim decenijama bila jedan od najdoslednijih prijatelja Srbije i da su dve zemlje zajednički nastupale u borbi za poštovanje međunarodnog prava i principa suverenosti država, saopštio je SNS.

Zahvalivši još jednom Kubi na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu naše zemlje, Đurić je naglasio da će kubanski narod u Srbiji i Srpskoj naprednoj stranci, predvođenom Aleksandrom Vučićem, nastaviti da pronalazi iskrene i odane prijatelje.

Sagovornici su se saglasili da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske saradnje Srbije i Kube, intenziviranja međupartijskog dijaloga, kao i da razmena iskustava može biti intenzivirana na poljima obrazovanja, poljoprivrede, medicine i kulture i u mnogim drugim oblastima.

Srbija i Kuba nastaviće, kako je zaključeno, da se zajedničkim snagama bore u međunarodnim organizacijama i institucijama za svet jednakih, u kojem će male države i narodi imati sigurnu budućnost i pravo na razvoj i napredak.

Izvor: TANJUG

Comments

Pročitaj još