• Početna>
  • Vesti>

Jevtić sa šeficom Međunarodne organizacije za migracije o nastavku saradnje

Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić sastao se danas sa šeficom Međunarodne organizacije za migracije na Kosovu Anom Rostocki i tom prilikom s njom razgovarao o nastavku i produbljivanju saradnje na zajedničkim projektima za podršku povratnicima i zajednicama – RRK5 i program za stabilizaciju zajednica.

Na sastanku je istaknuto da je nastavak podrške ovim projektima od izuzetne važnosti i da je zajednički cilj Ministarstva za zajednice i povratak i IOM-a da se projekti nastave kontinuitetom kojim su započeti jer je od izuzetne važnosti da se preko ovih programa pomogne porodicama da obezbede egzistenciju, izvore prihoda i opstanak na Kosovu.

Zaključeno je da će se u narednom periodu raditi na unapređenju koordinacije zajedničkih aktivnosti jer su Ministarstvo za zajednice i povratak i IOM istinski partneri koji dele zajedničke ciljeve.

Takođe, danas je u okviru projekta RRK5 koji Ministarstvo za zajednice i povratak realizuje zajedno sa Kancelarijom Evropske unije na Kosovu, a koji sprovodi IOM, u cilju obezbeđivanja sopstvenih prihoda pet porodica iz Gračanice, Babinog Mosta i Obilića dobilo pomoć u poljoprivrednim mašinama i alatima. Prilikom dodela paketa pomoći rečeno je da je ovo samo jedan od načina na koji će ovo ministarstvo pomagati porodicama da opstanu na Kosovu. Navedeno je da će se sa ovakvom i sličnim vrstama pomoći nastaviti i u buduće.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još