Dodeljeni sertifikati geronto domaćicama

Podrška starim i nemoćnim licima sprovodi se na području Kosmeta u gotovo svim srpskim sredinama kroz projekte koje realizujemo, istakao je predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić na dodeli sertfikata geronto domaćicama koje su prošle obuku i  stekle pravo da budu angažovane kroz  programe koje sprovodi Kancelarija za Kosovo i Metohiju, Opština Kosovska Mitrovica i Ministarstvo rada i socijalne politike.

 „Ovo je jasan pokazatelj da država Srbija i svi državni organi su odlučni da pomognu srpskom stanovništvu,a pre svega na polju zapošljavanja mladih ljudi,  a i kao  podrška i pomoć  starim i nemoćnim licima. Ovde se radi o dva ključna programa, jedan se odnosi na stara i nemoćna lica kroz geronto domaćice , a drugi kroz  podršku  deci sa posebnim potrebama,  i ona se ogleda kroz ličnog pratioca“ rekao je Spirić.

Naš zajednički cilj da u narednom periodu u saradnji sa Ministarstvom rada i socijalne politike , Vladom Republike Srbije  i Kancelarijom za Kosovo i Metohiju uspemo da ovaj program  bude nastavljen i u godinama pred nama, jer pokazuje se kao uspešan. Nastojaćemo da ulažemo maksimalne napore da se stvore bolje prilike i kvalitetniji ambijent za život svih ljudi na prostoru Kosmeta i naša odlučnost se iz dana u dan ogleda kroz podršku i pomoć svim pojedincima, istakao je predsednik Privremenog organa.

Božidarka Dimitrijević, koordinatorka programa geronto domaćica istakla je da je zadovoljna uspešno realizovanim programom i da su sertifikati Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu  dodeljeni  kako onima koji su angažovani na programu,  tako i onim koji nisu. „Nadamo se da će i onima koji nisu angažovani pomoći da nađu posao“  i izrazila očekivanje da će se  ovaj program nastaviti narednih godina. Dimitrijević je na saradnji zahvalila predsedniku Privremenog organa Aleksandru Spiriću i Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

Kroz programe obuke prošlo je ukupno 170 lica, od kojih 70 za program geronto domaćica.

Izvor, foto: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još