• Početna>
  • Vesti>

Gnjilane: PIK zatražio suspenziju četiri pripadnika KP

Policijski inspektorat Kosova (PIK), nakon prikupljanja informacija i preliminarne istrage u Policijskoj stanici Gnjilane, danas je preporučio suspenziju četiri službenika Kosovske policije zbog “zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja” u slučaju višestrukog ubistva.

Nakon prijavljivanja incidenta u Gnjilanu, u kome je navodno umešan policajac, Policijski inspektorat Kosova i istražitelji PIK-a su stigli na lice mesta u naselju ‘Bujanina’, navedeno je u saopštenju dostavljenom Kontakt Plus radiju.

“Timovi istražitelja PIK-a, u koordinaciji sa nadležnim tužiocem i predstavnicima KP, preduzeli su istražne radnje u vezi sa ovim slučajem sa tragičnim posledicama”, navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje, da je na osnovu istražnih radnji i nakon konsultacija sa Osnovnim tužilaštvom u Gnjilanu, podneta preporuka za suspenziju četiri službenika KP – komandira policijske stanice, zamenika komandira policijske stanice, šefa policijske stanice i službenika civilnog štaba u Gnjilanu, pod sumnjom da su izvršili krivično delo “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

PIK će nastaviti dalje istražne radnje u ovom slučaju u saradnji sa nadležnim tužiocem, zaključuje se u saopštenju.

Osnovno tužilaštvo u Gnjilanu, Odeljenje za teška krivična dela, obavestilo je danas javnost da je oko 13 časova jedna policijska službenica ubila četiri osobe – članove svoje porodice i na kraju izvršila samoubistvo.


IZVOR: RADIO KONTAKT PLUS
 

Comments

Pročitaj još