• Početna>
  • Vesti>

Zvečan: Arlov sa direktorima osnovnih škola iz južne srpske pokrajine

Predsednik Banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov, u Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Zvečanu sastao se sa direktorima svih osnovnih škola iz južne srpske pokrajine.

Učenici i prosvetni radnici koji su preko projekta “Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske” bili gosti u RS.

“Srbi iz Republike Srpske su najveći Srbi, to sam više puta rekao, oni našu decu sa puno ljubavi i poštovanja prihvataju”, rekao je Čedomir Nikolić direktor OŠ ”Staja Marković” iz Štrpca.

“To što deca ponesu iz RS je neprocenljive vrednosti. Zahvaljujem se svima koji su učestvpvali u ovom projektu, posebnu zahvalnost dugujemo Miloradu Arlovu, zato smo mu poklonili fotografije i radove učenika”, rekla je Jadranka Vasić direktor OŠ ”Desanka Maksimović” iz Kosovske
Kamenice.

Ovaj deveti projekat će, prema rečima predsednika banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na KiM Milorada Arlova, biti najmasovniji do sada.

“Šesnaest autobusa sa decom dolazi sa juga a sedam sa severa KiM, najavljeno je bratimljenje škola i opština. Ovaj projekat je povezao Republiku Srpsku i Kosovo i Metohiju i pokazuje da je Drina samo reka koja protiče preko srpske zemlje”, rekao je Milorad Arlov predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM.

Oko 1100 učenika i nastavnika biće u junu, 7 dana gosti dvadeset i jednoj opštine u RS.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još