Đurić: Do danas niko nije pravosnažno osuđen za zločin u Livadicama

Srpski narod nikada neće zaboraviti mučenike koji su poginuli pre 19 godina u terorističkom napadu na autobus “Niš ekspresa” u mestu Livadice kod Podujeva, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić..

“Smrt dvanaestoro i ranjavanje četrdeset troje naših sunarodnika u Livadicama bilo je vrhunac stradalništva srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a osim počinilaca, deo krivice za ovaj sunovrat civilizacije snosi i međunarodna zajednica, koja je u tom trenutku vršila civilnu i vojnu upravu u našoj južnoj pokrajini” ističe se u saopštenju.

Do danas niko nije pravosnažno osuđen za ovaj zločin, iako postoje čvrste indicije o tome ko stoji iza napada, a u ovome trenutku ni u Prištini ni u međunarodnim centrima moći očigledno ne postoji volja da se ta nepravda ispravi.

Srbi su i danas na Kosovu i Metohiji građani drugog reda i izloženi raznim vidovima diskriminacije, pritisika i zastrašivanja, jer mržnja koja je odnela živote naših sunarodnika u Livadicama i dalje živi.

Politički predstavnici albanskog naroda na Kosovu i Metohiji, ukoliko žele da grade društvo na zdravim osnovama, moraju prestati da u zaborav guraju i zataškavaju ovaj i mnoge druge zločine nad bespomoćnim pripadnicima srpskog naroda, jer bez te vrste suočavanja sa prošlošću, neće biti ni međunacionalnog pomirenja, ni bolje budućnosti za albanski narod, zaključuje Đurić u saopštenju.

Izvor: Radio KM saopštenje

Foto: Kancelarija za KiM

Comments