SL: Neki političari lažima skreću pažnju na sebe

Srpska lista je izdala saopštenje za javnost u kome kritikuje pojedine političke lidere kako se koriste lažima nastojeći da skrenu pažnju na sebe.U saopštenju kažu:

“Danas kada srpski narod i svi građani Srbije ponosno slave svoj Dan državnosti, Đilasovi mediji nastoje da koristeći laži i umišljene, neostvarene političarke sa Savskog Venca skrenu pažnju javnosti na sebe.Nije trebalo previše vremena da prođe, a da Rent-a-Rada potvrdi naše zaključke da se svojim izjavama nudi Aljbinu Kurtiju da je uzme za svog portparola, sa kojim će za dva dana da se veseli 12. godišnjici samoproglašenja nezabisnosti Kosova”, kaže se u saopštenju Srpske liste koje je dostavljeno medijima.

“U svom intervjuu Đilasovom portalu Rent-a-Rada nastoji da gomilom laži umanji značaj potpisanih izjava o namerama da se srpski narod iz centralne Srbije i Kosova i Metohije jače poveže, pre svega autoputem i železničkim saobraćajem. I umesto da, makar i sa Savskog Venca, podrži ovakve dogovore, jer oni osim povezivanja građana, daju nadu u mirniju budućnost i koegzistenciju na prostoru Zapadnog Balkana, ona lažima pokušava da obmane javnost.

Šta više, više i neskriveno, ona žali što Kurti nije dobio veći prostor i poštovanje međunarodnih predstavnika na Minhenskoj konfereciji, a nakon toga javno žali što njena i Kurtijeva ideja celovitog nezavisnog Kosova u tzv. velikoj Albaniji nema podršku međunarodne javnosti.

Ali, neka Rent-a-Rada nastavi da radi svoj posao, a mi ćemo, zajedno sa našim predsednikom Vučićem i Vladom Srbije da nastavimo odgovorno da radimo i gradimo budućnost na ovim prostorima, štiteći interese građana i države Srbije”, stoji u saopštenju Srpske liste.

Izvor RKM (saopštenje)

Comments