• Početna>
  • Vesti>

Grad Beograd pomaže izgradnju stanova za žitelje zgrade “Samački blok” u Kosovskoj Mitrovici

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić se sa svojim saradnicima sastao sa DP “Urbanizam” i tom prilikom najavio rešavanje stambenog pitanja za stanare “Samačkog bloka”u Kosovskoj Mitrovici.

Na sastanku je bilo reči i o značajnim projektima koje je DP “Urbanizam” uradilo za Kosovsku Mitrovicu.

“DP “Urbanizam” jasno dokazuje koliko doprinosi infrastrukturi u našem gradu. Danas smo definisali i jedan od značajnih projekata za rešavanje problema socijalno ugroženih porodica iz tzv. “Samačkog bloka”. Sredstva je obezbedio Grad Beograd i želim da istaknem veliku zahvalnost na svemu što su učinili zamenik gradonačelnika Goran Vesić i Direkcija za zemljište i građevinu Beograda. To je jasan pokazatelj da je Srbija uz naš narod na Kosovu i Metohiji” navodi Spirić.

Za ovaj projekat izdvojena su 42 miliona dinara.

Miodrag Rakićević, direktor DP “Urbanizam” izrazio je nadu da će se saradnja uspešno nastaviti kao i u prošlosti.

“Mi ćemo kao i do sada učestvovati u svim projektima koje realizuje lokalna samouprava, sa uspehom kao i do sada. Imamo izvanrednu saradnju, posle dužeg vremena obezbeđeni su nam prostor i uslovi za rad i nadamo se da će saradnja biti odlična kao i do sada. Hvala na poseti, a mi smo tu da budemo u službi naših građana” rekao je Rakićević.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još