• Početna>
  • Vesti>

Tajić: Obavljamo posao koji je od životne važnosti za opstanak i ostanak na KiM

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić održali su danas u Zubinom Potoku  sastanak sa rukovodstvom Opštine i obišli socijalno ugrožena domaćinstva.

Nikolić i Tajić su posetili socijalno ugroženu porodicu Zvonka Mihajlovića u selu Dobroševina.

„Naš zadatak je da pomažemo socijalno ugrožene porodice, danas smo u selu Dobroševina obišli sedmočlanu porodicu Mihajlović. Oni žive u dotrajalim kućama sa troje školaraca. Dogovorili smo se na sastanku, koji smo ranije imali sa predstavnicima Lokalne samouprave, o izgradnji kuće“, rekao je Borislav Tajić.

„Najradosnija bih bila da mi unučići imaju svoje sobe, da ne spavamo po troje u jednom krevetu, da mogu da pozovu drugove, daleko su od sela, sami su ovde“, kaže Zorica Mihajlović.

Predstavnici Kancelarije za KiM su istakli da se na terenu susreću sa lošim pristupima zabačenim selima, zaseocima, planimskim mestima. Jedan od prioriteta je i izgradnja seoskih puteva, rekao je Tajić. On je obećao da će tokom ove godine sredstvima koje je obezbedila Vlada Republike Srbije, izgradnjom puteva, poboljšati uslove života u ovim krajeviama.

„Hvala vam što ćete nam napraviti put. Proteklih pedeset godina mnogi su se iselili odavde upravo zbog  puta. Ovaj put puno znači ne samo selu Jabika nego i mnogim drugim selima u okruženju. Dva kilometra nije velika dužina puta ali nama mnogo znači“, rekao je Velimir Biševac iz sela Jabuka.

„Radićemo i na sanaciji klizišta na putnom pravcu Lučka Rijeka-Bube. A radićemo i na sanaciji puteva  u dužini od oko 200km na teritoriji opštine Zubin Potok, jer su oni bitni za opstanak i ostanak ovde“, istakao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić.

Milijani Zurković, interno raseljenoj  iz Đurakovca, koja od 1999. godine živi sama u porodičnoj kući, koja datira iz 1912. godine u Zubinom Potoku, zamenici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju obećali su zamenu stolarije na kući. Milijana navodi da je dobijala pomoć od Crvenog krsta i građu za kuću od Opštine.

„Naš zadatak i potreba je da se upoznamo sa svim pojedinačnim slučajevima i to će trajati sve dok ne ne obavimo ovaj posao koji je od životne važnosti za opstanak i ostanak na ovim prostorima“, poručio je Tajić.

Izvor: TV Most

Comments

Pročitaj još