• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarije za KiM završili trodnevnu posetu centralnom Kosmetu


Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Damjan Jović i pomoćnik Slađana Marković posetu opštini Lipljan započeli su razgovorom sa predstavnicima Kosovskog okruga i članovima Opštinskog veća nakon čega su održali sastanak sa direktorima institucija i ustanova koje se finansiraju iz budžeta Vlade Republike Srbije.

“Najveća odgovrnost je na onima koji rukovode institucijama, na onima koji su prvi među jednakima, danas im je jasno rečeno da ono što smo započeli na inicijativu predsednika Vučića i direktora Kancelarije Đurića a to je obilazak svih naših ljudi i dolazak do onih najugroženijih stanovnika Republike Srbije koji žive na Kosovu i Metohiji. Moraju da rade sa još većom snagom i još većom voljom, imamo ogroman zadatak a ko ne bude mogao da prati taj ritam, naći će se zamena za te ljude jer to ne može da se rešava iz Kancelarije već na terenu u razgovoru i svakodnevnim aktivnostima sa našim ljudima,” rekao je zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović.

Predstavnici Kancelarije za KiM nakon sastanka posetili su porodicu Nenada Stankovića u selu Donja Gušterica, potom porodicu Đorđa Slavića u Gornjoj Gušterici a u Livađu domaćinstvo Slobodana Mitića, ono što je zajedničko ovim porodicama je nezaposlenost i nerešeno stambeno pitanje.
“Današnja poseta zvaničnika Kancelarije za KiM opštini Lipljan od velikog je značaja, ovo znači da je država Srbija uz nas i da pomaže svakim danom sve više i više pomaže da porodice i socijalno i stambeno budu obezbeđene,” rekao je predsednik privremenog organa opštine Lipljan Zlatko Lazić.

Nakon sredina u opštini Lipljan zamenik Damjan Jović i pomoćnik Slađana Marković posetili su privremeni organ Kosovo Polje sa privremenim sedištem u selu Ugljare a obišli su i nekoliko socijalno ugroženih porodica u ovoj opštini.
“Danas smo u Lipljanu uručili odluku da će Kancelarija za KiM obezbediti Domu zdravlja Lipljan u Donjoj Gušterici sanitetsko vozilo koje im je preko potrebno, imajući u vidu koju kilometražu dnevno prelaze i koje probleme imaju sa sadašnjim starim vozilima. Takođe, najavljujem da će i Dom zdravlja Priština kao i Dom zdravlja Kosovo Polje u Ugljaru dobiti nova sanitetska vozila. Treba posebno pomenuti projekat finansiran od strane Republike Srbije a to je završetak višenamenskog objekta u Ugljaru gde će biti smešten nov zdravsteni centar koji trenutno koristi iznajmljen prostor koji nije adekvatan,” rekla je pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Slađana Marković za RTV Gračanica.

Posetom opštini Kosovo Polje zamenik i pomoćnik Kancelarije za KiM Damjan Jović i Slađana Marković zavšili su trodnevnu posetu srpskim sredinama na centralnom Kosmetu.

Izvor: Radio Gračanica

Foto: Radio Gračanica

Comments

Pročitaj još