• Početna>
  • Vesti>

Mihajlović: Kurti je već osetio šta znači američka srdžba

Dugogodišnji novinar sa Kosova i Metohije Milivoje Mihajlović ocenjuje da najava prištinskog premijera Aljbina Kurtija o reciprocitetu za ukidanje taksi služi samo za to da od reciprociteta odustane i da to onda prikaže kao ustupak Vašingtonu.

“Kurti, inače, u ovom trenutku ni ne zna šta znači reciprocitet na ukidanje taksi. Nikome to nije jasno. To je upotrebio kao političku floskulu, da bi izašao iz tamnog vilajeta u koje su građane Kosova uvele te švercerske takse”, rekao je Mihajlović za Tanjug, povodom upozorenja specijanog izaslanika američkog predsednika za Srbiju i Kosovo Ričarda Grenela da je reciprocitet neprihvatljiv.

Kurti će takse ukinuti, smatra Mihajlović, iz praktičnih krazloga – a jedan je da su osnovne živonte namirice poskupele i do 30 odsto.

Nekadašnji šef Vadine kancelarije za saradnju sa medijima smatra da je upravo to poskupljenje životnih narmirnica dovoljan razog da Kurti gradajanima objasni ukidanje taksi.

“Ali, Kurti će to prikazati kao ustupak Vašingtonu. On želi da uspostavi dobre sa Grenelom, jer je osetio šta znači američka srdžba – četiri meseca nije uspeo da formira vladu, a bilo je jasno na sam dan izbora da je vlada formira”, rekao je Mihajović.

Mihajlović navodi da je drugi benefiti od ukidanja taksi smanjenje šverca, jer stavljanje barijera na protok robe znači otvaranje vrata za šverc.

Izvor: TV Most/ Tanjug

Comments

Pročitaj još