• Početna>
  • Vesti>

“Kurti ne želi sporazum sa Srbijom, već njenu “ponižavajuću kapitulaciju”

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je večeras da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti ne želi nikakav dogovor sa Srbijom, već samo njenu “ponižavajuću kapitulaciju”, što se, međutim, kako je istakao, “nikada neće dogoditi”.

“Aljbin Kurti je sopstvenim rečima dokazao da ne želi nikakav dogovor sa Srbijom, da ne želi ni pravi razgovor, već da je jedino što želi ponižavajuća kapitulacija Srbije”, rekao je Đurić za Tanjug.

On je dodao da građani Srbije treba da znaju da je “ponižavajuća kapitulacija Srba i Srbije van svake sumnje želja i pojedinih stranih mentora koji ga podržavaju”

“I oni spolja i oni iznutra treba da znaju da se to, dok je predsednika (Srbije Aleksandra) Vučića i dok je naroda Srbije, svih nas zajedno s njim, nikada neće dogoditi”, istakao je Đurić.

Kurti je sinoć izjavio da ne može biti sporazuma sa Srbijom, ako je njen pristup da i ona u pregovorima mora nešto da dobije. “Pristup Srbije ”i mi moramo dobiti nešto”, neće dovesti do sporazuma. To ne može biti polazna tačka za rešavanje problema”, rekao je Kurti za RTK.

Izvor RTK

Comments

Pročitaj još