• Početna>
  • Vesti>

“Kurti ignoriše srpske žrtve na Kosovu i egzodus 250.000 Srba”

Aljbin Kurti ignoriše srpske žrtve na Kosovu zverstva i zločine u “Žutoj kući”, pogrom Srba koji je doveo do egzodusa 250.000 stanovnika srpske nacionalnosti, koji su spas od terora našli van svojih ognjišta, izjavio je potpredsednik Skupštine Srbije Ðorđe Milićević, ističući da je Kurti izrekao grubu neistinu o Srbima kao o genocidnom narodu.

“Pokušaj da se istorijske činjenice prikažu na izvitoperen način, kako to čine predstavnici privremenih institucija, veličajući zločince kao junake, a prikazujući žrtve kao zločince, Kurti i njegovi sledbenici ulaze u začarani krug laži i neistina na račun Srbije i srpskog naroda u celini. Zato je, najblaže rečeno, gruba neistina koju je izrekao Kurti o Srbima kao genocidnom narodu”, naveo je Milićević.

Nervoza Aljbina Kurtija koja iz dana u dan raste zbog sve većeg izostajanja podrške neosnovanim i nelegalnim teritorijalnim i političkim i institucionalnim aspiracijama prema Srbiji, dovela je do potpuno iracionalnih poteza Prištine, ukazuje Milićević.

Da je to tačno, potvrđuje nesporna činjenica neuvažavanja Srba na Kosovu i njihovih prava, zbog čega Srba u institucijama KiM i nema.

“Bez obzira na kontinuirane i neosnovane napade na Srbiju i njeno rukovodstvo i bez obzira na omalovažavanja i ponižavanja svega što Srbija čini u cilju zaštite srpskog naroda na teritoriji KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Vlada Srbije će i dalje istrajavati na mirnom načinu traženja rešenja za sva sporna pitanja između Prištine i Beograda, ali će nadasve i beskompromisno štiti srpski narod na Kosovu”, poručio je Milićević.

Napominje da, nažalost, protiv interesa srpskog naroda na Kosovu, a time i protiv interesa Srbije, nije samo Kurti, već i pojedinci iz Srbije koji su do skora bili u najvišim institucijama sistema, a sada zarad jeftinih političkih poena populistički nastoje da devalviraju sve političke rezultate Srbije kada je u pitanju status Srba na Kosovu.

“Sulejman Uglanin će kad -tad shvatiti da je minorna politička figura kojoj nikakav značaj ne pridaje većina građana Srbije u mešovitim sredinama, kao što su Novi Pazar, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Priboj i Nova Varoš. Ugljaninu i njima sličnim je predodređeno da budu politička prošlost, što već sada jesu”, zaključio je Milićević.

Izvor: TV Most / Tanjug

Comments

Pročitaj još