Kurti: Danas su vlast dobili građani

Novoizabrani premijer Aljbin Kurti izjavio je da se danas otvara novo poglavlje Kosova i da ono što je izgledalo nemoguće, sada postalo moguće.

Posle izglasavanja Kurtijeve vlade novi članovi vlade su položili zakletvu a potom se novi kosovski premijer obratio poslanicima. 

„Naš narod nikada nije trpeo ropstvo, mi smo naslednici Skenderbega, Adema Jašarija i zbog toga ne možemo da budem korumpirani jer su oni dali život da mi živimo u pravnoj državi.“, rekao je Kurti.

Dodao je da danas nije pobedio PS i DSK već da „su pobedili građani koji su uvek kada su se suprostavljali sa nepravdom i ustajali na noge“.

„Danas je vlast dobio narod i uvek će dobiti. Mi smo prolaznici i sluge narodu, svi mi smo zamenjivi, a narod ostaje. Doprinos će se meriti koliko ko daje za boljitak naroda“, rekao je Kurti.  

Kurti je rekao da su poslanici sluge naroda da će od danas biti premijer svih građana Kosova, bez za koga su glasali. 

„Možemo da imamo razlilčite stavove ali lični interesi ne smeju da budu iznad interesa države“, naglasio je Kurti. 

Rekao je da počinje dug put obnove koji su građani Kosova dugo čekali.

„Pozivam sve radnike da rade u skladu sa zakonom jer je Kosovo dobilo novu Vladu koja će imati nula tolerancije prema korupciji“.

Novi premijer Kosova je naglasio da je demokratija koju oni zastupaju parlamentarna i ponovio da su volju i poverenje građana dobili kako bi radili u interesu naroda a ne u svom ličnom interesu. 
Poručuo je onima koji nisu priznali Kosovo da je Kosovo suverena država i da će to biti princip u svim budućim razgovorima i pregovorima. 

Na kraju izlaganja Kurti je rekao da će od danas više raditi, a manje govoriti.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još