Osmani odbija mesto predsednika Skupštine

Kandidatkinja za premijera iz DSK-a Vjosa Osmani sukobila se sa rukovodstvom stranke zbog podele ministarstava u budućoj vladi. Vjosa Osmani zatražila je mesto ministra unutrašnjih poslova i zamenika premijera, piše Gazeta Express.

Kako navode, Isa Mustafa je naginjao tome da mesto ministarstva unutrašnjih poslova i zamenika premijera bude dodeljeno Agimu Veljiu.

Vjosa Osmani je popodne najavila da neće prihvatiti mesto predsednika parlamenta.

U međuvremenu, kada je izborni proces završen, zvaničnici DSK su obećali da će Osmani moći da bira poziciju u budućim institucijama.

Međutim, zbog nedavnih dešavanja, čini se da to obećanje nije ispunjeno.

Kako navodi Gazeta Sxpress, ostaje nejasno kako će Osmani da reaguje sutra ili će stranka možda reagovati i promeniti poslednju odluku o imenovanjima.

DSK je na današnjem sastanku predsedništva odlučila da Avdulah Hoti postane potpredsednik vlade, Anton Ćuni nominovan je za ministra odbrane, Besian Mustafa za ministra poljoprivrede, Hikmete Bajrami za ministra obrazovanja, Vljora Dumoši je kandidat za ministra kulture, dok je Ljumir Abdidžiku predložen za ministra za infrastrukturu.

Lider pokreta Samoopredjeljenje Albin Kurti predložio je pre nekoliko dana imena ministara i drugog potpredsednika vlade.

On je saopštio da je za drugog potpredsednika vlade izabrao Hakija Abazija.

Za ministarku pravde, Kurti je objavio da su izabrali Aljbuljenu Hadžiu.

Za mesto ministra inostranih poslova predložen je Bljerim Reka, koga bi trebalo da zameni Glauk Konjufca, a za ministra finansija Besnik Bisljimi.

Kurti je predložio Rozetu Hajdari za ministra ekonomije.

Arben Vitia je kandidat za ministra zdravlja i sporta. 

Izvor: Gazeta Ekspres, RTK 2

Comments

Pročitaj još