• Početna>
  • Vesti>

Petočlanoj porodici Simionović dodeljen stan i uručena novčana pomoć

Predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica, Aleksandar Spirić, je danas sa svojim saradnicima obišao petočlanu porodicu Simionović, koja se pre osam godina doselila u Kosovsku Mitrovicu iz Novog Brda, koja živi u stanu, nekada dodeljenom od Habitata, a mesečno se izdržavaju od socijalna pomoć. Ovaj dan će posebno pamtiti obzirom da im je zahvaljujući opštini rešen stambeni problem.

Aleksandar Spirić tom prilikom istakao da “Privremeni organ opštine Kosovska Mitrovica u kontinuitetu nastavlja da pomaže porodicama u Kosovskoj Mitrovici kroz novi paket mera podrške koji  je pre svega usmeren ka mladim bračnim parovima sa više dece. Danas smo upravo u jednoj od tih porodica koja je pre svega svojim stvaranjem ove divne porodice, sa troje dece, odlučna da ostane na prostoru Kosova Metohija. Iz tog razloga, Kosovska Mitrovica je kao lokalna samouprava uspela da obezbedi jednu stambenu jedinicu gde će ova divna porodica da nastavi da živi, naravno da se uvećava, bar imamo takve obećanja, a pre svega naš osnovni cilj jeste čvrst ostanak svakog pojedinca svakog deteta i svakog čoveka na prostoru Kosova i Metohije”.

Spirić je takodje istakao da je podrška države i državnih organa konstantna i to će biti u narednom periodu tako da će svaki pojedinac i gotovo svaka porodica u Kosovskoj Mitrovici tokom 2020 godine osetiti boljitak.

Porodici Simionović je uručena i jednokratna novčana pomoć od 20,000 dinara.

Na dodeljenom stanu i novčanoj pomoći zahvalio se Nikola Simionović.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još