• Početna>
  • Vesti>

Predstavnici Kancelarije za KiM u poseti opštini Zubin Potok

Pomoćnici direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušica Nikolić i Borislav Tajić danas borave u opštini Zubin Potok, gde je najpre održan sastanak sa predsednikom Privremenog organa ove Opštine Srđanom Vulovićem.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Borislav Tajić rekao je nakon sastanka da je jedna od glavnih tema bila realizacija projekata na području opštine Zubin Potok i najavio da će uskoro za te projekte, biti raspisane javne nabavke.

“Hteli smo da vrlo precizno utvrdimo rokove i termine. Radi se o prioritetnim, infrastrukturnim projektima u vezi itgradnje putnih pravaca neophodnih ovom stanovništvu, o javnim objektima koji su od izuzetnog značaja za razvoj opštine” rekao je Tajić i dodao da je jedna od tema bilo i rešavanje problema socijalno ugroženog stanovništva.

Tajić je istakao da je potreba investiranja u tom pravcu od velikog značaja i izrazio nadu da će lokalna samouprava i Kancelarija za KiM uspeti u narednom periodu, da budu blizu svih građana.

“To jeste prioritet, paralelno sa investiranjem u infrastrukturne projekte. Dogovorili smo se i o fazama i dinamici realizacije tih projekata. Nadam se da ćemo svi vrlo brzo videti konkretne rezultate ovih naših aktivnosti” poručio je Tajić.

Nakon sastanka, Nikolić i Tajić su obišli socijalno ugrožene porodice u opštini Zubin Potok. Najpre, porodicu Nenada Matijevića iz sela Pridvorica, i tom prilikom, Tajić je rekao da će već koliko sutra ovu porodicu posetiti stručni tim za utvrđivanje stanja kuće i sredstava neophodnih za njeno uređivanje, a ujedno, uručena im je pomoć u hrani i kućnoj hemiji. Dogovoreno je da Nenad bude radno angažovan, što će u mnogome olakšati situaciju ovoj porodici.

Potom, delegacija Kancelarije za KiM i predstavnici lokalne samouprave, obišli su porodicu Jagoša Milosavljevića iz sela Donje Varage. I ovoj porodici najavljen je dolazak tima za procenu i uručeni su paketi pomoći.

Poseta Zubinom Potoku, završena je obilaskom porodice Zvezdana Filipovića u selu Ugljare. Kancelarija za KiM već je pomogla ovoj porodici oko izgradnje kuće, a danas je obećana pomoć oko završetka radova i izgradnje potpornog zida iza objekta.

“Danas smo obišli dve porodice koje su zaista ugrožene, kojima je pomoć preko potrebna. Danas smo i ispred jedne kuće porodice koja ima dvoje dece, treće je na putu a kojima je Kancelarija za KiM zaista pomogla. Ima i pozitivnih primera, a ima i onih ružnijih slučajeva, čije ćemo probleme u narednom periodu zajedno sa Kancelarijom za KiM, pokušati da rešimo, da život Srba na Kosovu i Metohiji postane dostojan čoveka” poručio je Vulović.

Filipović je zahvalio Vladi Srbije, Kancelariji za KiM i lokalnoj samoupravi na pomoći.

“Hvala što ste pomogli mojoj porodici, mojoj ženi i deci da opstanemo ovde, da odradimo ono što smo započeli. Bio sam u dosta teškoj situaciji što se tiče ove građevine, pomogli su mi mnogo i hvala im. Tu smo da ostanemo, da živimo, da radimo” rekao je Filipović.

Pomoćnica direktora Kancelarije za KiM Dušica Nikolić rekla je po završetku posete da je važno što se nije razgovaralo samo o velikim infrastrukturnim projektima, već i o problemima običnih ljudi.

“Cilj nam je da stignemo do svakog čoveka na KiM i nadam se da ćemo to uspeti u ovoj godini” rekla je Nikolić.

Nečelnik Kosovskomitrovačkog upravnog okruga Slavko Simić izjavio je da
se na ovaj način, stiče realna slika potreba stanovništva na Kosovu i Metohiji.

“Nastavićemo da posećujemo opštine i najugroženije stanovništvo i da im pokazujemo da jedinstveno, zajedno i složno, možemo da radimo, gradimo i stvaramo našu budućnost” rekao je Simić i dodao da je finansijska podrška Vlade Srbije apsolutno vidljiva na terenu.

“Dolazimo punih ruku, sa željom da pomognemo i da pokažemo brigu i pažnju prema njima” istakao je Simić.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još