Đurić: Tači pokazao vrhunski neukus i necivilizovanost pokušavši da u javnu komunikaciju uvede termin “balkanski holokaust”

“Hašim Tači, da ima imalo čovečnosti i diplomatskog takta, ne bi pokušavao da na jeftin i neumesan način zloupotrebljava Holokaust i stradanje jevrejskog naroda u Drugom svetskom ratu, koje se ne može porediti ni sa čim, pa ni sa stradanjima tokom sukoba na području bivše Jugoslavije” saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

“Tači je pokazao vrhunski neukus i necivilizovanost pokušavši da u javnu komunikaciju uvede termin “balkanski holokaust”, poredivši Srbe sa nacistima, a Albance sa Jevrejima, jer priznao je da njemu i njegovim političkim istomišljenicima nije stalo ni do žrtava ni do njihovih porodica, već da su mu žrtve i ljudska patnja samo još jedno od sredstava za jeftino političko poentiranje” navodi se u saopštenju.

“Gospodine Tači, neka vas je sram! Ovakve stvari se ne rade, i nema nikakvog izgovora za to što ste danas učinili” dodaje se.

“Umesto što skrnavite sećanje na jevrejske žrtve u Drugom svetskom ratu, mogli biste da se pozabavite suočavanjem sa sopstvenom ratnom i zločinačkom prošlošću i objasnite kako je moguće da se na teritoriji na kojoj obavljate funkciju predsednika privremenih institucija samouprave sistematski uništavaju dokazi i ubijaju svedoci zlodela terorističke UČK” zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments