KP: Priveden Srbin nakon pucnjave u Severnoj Mitrovici

Kosovska policija privela je sinoć u 23.20 časova Srbina sa prebivalištem na Kosovu zbog pucnjave ispred kafane “MM” u Severnoj Mitrovici.

Regionalni portparol Kosovske policije Branislav Radović izjavio je Kontakt Plus radiju da prilikom upotrebe vatrenog oružja nije bilo povređenih, ni materijalnih oštećenja na objektu.

“Policijska stanica Mitrovica Sever dobila je sinoć informaciju da je lice V.N. (1988) upotrebilo vatreno oružje. Po dobijenoj informaciji policijska patrola je izašla na teren, lice je pretrešeno, ali kod njega nije pronađeno oružje”, kazao je Radović.

On je istakao da su na licu mesta, prilikom uviđaja, pronađene dve čaure, a prema navodima oštećene D.J. (1979), osumnjičeni je ispalio u vis par metaka ispred kafane.

Po privođenju u stanicu, utvrđeno je da osumnjičeni ima 0,84 promila alkohola u dahu. Po njegovom zahtevu odveden je u zdravstveni centar na pregled, a nakon toga u pritvorsku jedinicu u Severnoj Mitrovici.

Dežurni tužilac ovo delo okarakterisao je kao “Neovlašćeno vlasništvo, kontrola i posedovanje oružja”  iz člana 366 KZK Kosova i “Upotreba oružja i opasnog oruđa” iz člana 367 KZK Kosova, a osumnjičenom je određeno policijsko zadržavanje do otrežnjenja, nakon čega će ponovo biti saslušan.

Istraga je u toku.

Izvor: RKM,Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još