• Početna>
  • Vesti>

Svetosavski bal u Beču: Novac od ulaznica za povratničku porodicu na Kosovu

Sinoć je u Beču održan 23. Svetosavski bal koji je kao i prethodnih godina bio humanitarnog karaktera. Novac od prodatih karata ove godine biće iskorišćen za obezbeđenje stambenog prostora za povratničku porodicu u Velikoj Hoči.

Ovogodišnju humanitarnu akciju koja se tradicionalno organizuje u sklopu Svetosavskog bala u Beču obeležilo je prikupljanje novca od prodaje ulaznica. Novac je doniran humanitarnom projektu „Za dečju radost“ Srpskog centra u Beču, kojim se pomaže stanovništvo u enklavama na Kosovu.

Na predlog manastira Visoki Dečani, sredstva će biti namenjena obezbeđivanju stambenog prostora za povratničku porodicu Čukarić iz Velike Hoče.

Tim povodom su gosti ovogodišnjeg bala bili sekretar eparhije raško prizrenske, Miloš Perić i otac Andrej, profesor na Prizrenskoj bogosloviji. Svetosavskim balom prikupljeno je 44.685 evra, preneo je Tanjug.

Tradicionalni Svetosavski bal u Beču ove godine je okupio mnogobrojne zvanice, a među njima i specijalne goste – princa Filipa i princezu Danicu Karađorđević, sa ambasadorom Srbije u Austriji, Nebojšom Rodićem, koji su i otvorili ovogodišnji bal.

Izvor: Kossev

FOTO: Facebook/Princ Filip i Princeza Danica Karađorđević

Comments

Pročitaj još