DPK: Dok se ne razjasni veza sa terorističkim “Narodnim okom” Samoopredeljenje da ne formira vladu

Demokratska partija Kosova (DPK), Kadri Veseljija, pozvala je danas predsednika parlamenta iz redova Pokreta Samoopredeljenje, Glauka Konjufcu, da objasni u kakvoj je porodičnoj vezi sa osuđenim pripadnikom, kako navode, terorističke organizacije “Narodno oko”, Sadrijem Ramabajom.

Iz Veseljijeve stranke tvrde da je teroristička organizacija “Narodno oko” produžena ruka Pokreta Samoopredeljenja i da dok se ta veza ne razjasni taj pokret ne bi trebalo da formira vladu.

Konjufca je za predsednika parlamenta izabran 26. decembra prošle godine, a iz DPK kažu da neće dozvoliti “zarobljavanje parlamenta” od pripadnika “Narodnog oka”.

U saopštenju iz DPK se navodi da poslanička grupa te stranke izražava svoje negodovanje zbog toga što kosovsku skupštinu, najviše zakonodavno telo, kako kažu, vodi “ideolog terorističke organizcije”, Glauk Konjufca, prenela je prištinska Gazeta Ekspres.

“Predsedavajući Konjufca, koji ima bliske porodične veze sa bivšim poslanikom i bivšim kandidatom za zamenika Pokreta Samoopredeljenja, osuđenim Sadrijem Ramabajom, iz ‘Narodnog oka’, tiho brani aktivnosti ove terorističke organizacije, koja je imala listu za likvidaciju političkih protivnika….”.

Sud u Prištini osudio je ranije ove sedmice Ramabaju i još sedam njegovih kolega pripadnika organizacije “Narodno oko” da su pripremali terorističke napade i likvidacije političkih protivnika.

Ramabaji je izrečena zatvorska kazna u trajanju od pet godina.

Izvor: Tanjug/TV Most

Comments