• Početna>
  • Vesti>

Značajna pomoć za porodicu Tučev: Podrška malom biznisu i posao za Eleonoru

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić obišao je danas porodicu Tučev, supruga, decu i unučad tragično nastradale Jane Tučev, koja je  ubijena hicem iz snajpera, u svom domu,  tokom martovskog pogroma 2004. godine.

Borivoje Tučev, suprug stradale Jane, nema stalno zaposlenje. Živi sa sinom Nikolom, ćerkom Eleonorom i njenom porodicom koju čine još i muž i dvoje male dece.

Odlukom predsednika Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica, Eleonora, koja je grafičar po struci, sutra počinje da radi.

„Ovo nam mnogo znači. Olakšanje i jedna velika briga manje“ rekla je Eleonra. Inače,  i njen suprug, koji je raseljeno lice iz Hrvatske, nema zaposlenje i radi privatno kad se ukaže prilika.

Borivoje je sa svojom porodicom nedavno otvorio malu štampariju,  i kao znak podrške ovom malom preduzeću, Opština Kosovska Mitrovica donirala je 200 hiljada dinara.

„Danas smo sa direktorom Centra za socijalni rad definisali i konkretne mere kako da ovoj porodici pomognemo. Ova porodica nijednog trenutka nije posustala ni odustala. Započeli su sopstveni biznis a mi kao lokalna samouprava  danas smo donirali 200 hiljada dinara kao podršku i nećemo se na tome zaustaviti“ rekao je Spirić.

U trenutku tragične smrti Jane Tučev, Eleonora i Nikola su imali devet odnosno pet godina.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još