• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Besramni napadi Vesne Pešić zahtevaju najhitniju reakciju nadležnih organa

Foto: Srpska lista

Srpska lista osudila je govor mržnje nekadašnje političarke Vesne Pešić koja je sinoć na Tviteru objavila poruku u kojoj je, prema tumačenju mnogih, pozvala na ubistvo predsednika.

“Besramni napadi Vesne Pešić i ostalih tzv. opozicionara kojima se najdirektnije preti ubistvom predsedniku Aleksandru Vučiću zahtevaju najhitniju reakciju nadležnih organa, ali i javnu osudu svih slobodnih građana pristojne Srbije koji žele da Srbija nastavi putem razvoja” navodi se.

U saopštenju se navodi da “ovakvo javno pozivanje na ubistvo je samo nastavak nasilničke politike koju promovišu Dragan Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, u nedostatku normalnom političkog programa koji bi ponudili građanima Srbije”.

“U prethodnom periodu smo imali napade na članove porodice Vučić, pa crtanje mete predsedniku Vučiću, i kada je sve to prošlo bez ikakve presude suda i osude javnosti, javila se i Vesna Pešić da mafijaškim terminom pošalje poruku kako treba pobediti Aleksandra Vučića i poraziti srpski narod” ističe se u saopštenju.

“Gospodo policajci, tužioci i sudije, građani Srbije, gde se nalazi kraj ovakvom opasnom i nasilničkom ponašanju, šta treba još da se desi pa da se oni koji prete predsedniku Srbije kazne?! Ko je od nas siguran u Srbiji danas ako se bez ikakvih konsekvenci može ubistvom pretiti predsedniku Srbije? Zašto ćutiš Srbijo danas?” stoji u saopštenju.

“Srbi sa Kosova i Metohije sa gađenjem su danas čitali pretnju koja se upućuje Aleksandru Vučiću i svima koji slede njegovu politiku., svesni svega što je predsednik Vučić učinio i čini na zaštiti i ekonomskom jačanju našeg naroda. Zato najodlučnije zahtevamo da se gospođa Pešić najhitnije uhapsi i kazni u skladu sa zakonom. U zemlji u kojoj je nedavno ubijen premijer, ispred Vlade Srbije, ovakve pretnje moraju biti najoštrije sankcionisane” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još