• Početna>
  • Vesti>

PROUNS: Prestanite s primitivizmom i pretnjama, osmislite politički program

Profesionalno udruženje novinara Srbije saopštilo je da “sa zaprepašćenjem iščitava po hiljaditi put poruku Vesne Pešić na tviter profilu”.

“Da li je moguće da u 21. veku neko ko je veliki deo svog društvenog života proveo baveći se politikom i navodno se zalagao za demokratska načela, poziva na ubistvo predsednika Vučića – porukom «cev u glavu»? I ona sebe naziva predstavnikom, takozvane građanske Srbije?” ističe se u saopštenju.

PROUNS navodi da je već nekoliko puta molio nadležne da povedu računa o nasilnoj i sramnoj retorici mnogih na političkoj sceni Srbije

“PROUNS najoštrije osuđuje ovaj skandalozni i sramni poziv na ubistvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i poziva nadležne, a pre svega tužilaštvo, da se preispita da li i u ovom slučaju treba da okreću glavu ili je krajnje vreme da nešto preduzmu i stanu na put ovakvoj retorici i ponašanju.” stoji u saopštenju.

“Još jednom podsećamo da se političkim programima i vizijama osvaja vlast, a ne primitivnim i zapaljivim govorima koji ne vode nikuda” zaključuje se u saopštenju Profesionalnog udruženja novinara Srbije.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica saopštenje

Comments

Pročitaj još