• Početna>
  • Vesti>

Popović obišao PU “Naša radost” i uručio video nadzor

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović obišao je danas Predškolsku ustanovu „Naša radost“ u Ugljaru i tom prilikom uručio opremu za video nadzor.

Popović je ovu vaspitno-obrazovnu insitituciju obišao zajedno sa direktoricom obrazovanja Brankciom Nićić, a dočekali su ih razdragani mališani sa svojim vaspitačima i direktoricom Ljiljanom Martinović.

Predsednik Popović zahvalio se svim organizacijama i institucijama koje su učestvovale u stvaranju boljih i kvalitetnih uslova za rad, igru i učenje.

„Posebno mi je drago što smo za manje od godinu dana uspeli da, uz pomoć prijatelja, obezbedimo i svorimo uslove za rad obdaništa u Ugljaru.

Zahvaljujem se svim organizacijama koje su pomogle u stvaranju uslova za lepo odrastanje naše dece u našoj opštini. Sa video nadzorom smo kompletirali opremanje objekta, uspeli smo da realizujemo sve ono što smo planirali sa direktoricom i zaposlenima u ovoj ustanovi“, kazao je Popović.
On je istakao da će lokalna samouprava nastaviti da pomaže ovu ali i sve druge obrazovne ustanove.

„Naš sledeći korak su napori za otvaranje novih radnih mesta, jer za to postoji potreba“, dodao je Popović.

Direktorica PU „Naša radost“ Ljiljana Martinović još jednom se opštini Gračanica zahvalila na igradnji nove zgrade, kao i organizacijama koje su pomogle njeno opremanje.

„Dvadeset godina smo bili u privatnoj kući, prošle godine dobili smo novi objekat površine 420 kvadrata. Zahvaljujući predsedniku Popoviću i njegovim zalaganjem uspeli smo da kompletno opremimo objekat, tako da je sada sve kako treba“, kazala je Maritnović.

Zgradu PU „Naša radost“ izgradila je sredstvima iz lokalnog budžeta Opština Gračanica. Predsednik Srđan Popović je po otvaranju objekta pozvao organizacije i insitiucije da pomognu u opremanju vrtića. Vrlo brzo pomoć je ponudio grad Subotica koji je izdvojio novčana sredstva za nabavku neophodnog inventara. Osim Subotice opremanje vrtića, tačnije kuhinje, neophodnim elementima, belom tehnikom, stolovima i stolicama nedavno je pomogla i organizacija „Miholjski zbor“ iz Crne Gore.

Izvor: Opština Gračanica

Comments

Pročitaj još