Peta žena osuđena zbog učešća u ISIS-u

Fljorina Zimeri (Florina Zymeri) peta je žena sa Kosova koja je osuđena na dve godine zatvora uslovno zbog učešća u terorističkoj organizaciji. Do sada je za učešće u terorističkim organizacijama okrivljeno 12 žena sa Kosova.

Zimeri je pred Osnovnim sudom u Prištini u utorak priznala krivicu, a naknadno joj je izrečena presuda, prenosi Kallxo.

„Ako ista osoba tokom probnog perioda počini još neko krivično delo, vreme koje je provela u kućnom pritvoru, biće joj uračunato u kaznu zatvora“, rekla je postupajuća sudija, Valjbona Seljimaj (Valbona Selimaj).

Zimeri je bila okrivljena da je avgusta 2014. otputovala u Siriju sa namerom da se pridruži terorističkoj organizaciji ISIS.

Pored Zimeri, zbog „organizovanja i učešća u terorističkoj organizaciji“ osuđene su i Edona Beriša (Edona Berisha), Aferdita Muljoli (Aferdita Mulolli), Fatbarde Demoli (Fatbardhë Demolli) i Ćendresa Sfišta (Qendresa Sfishta).

One su deo grupe od 32 žene koje su aprila ove godine vraćene na Kosovo iz Sirije. Sve one su pod istragom Specijalnog tužilaštva, protiv 12 su podignute optužnice, od čega je, do sada osuđeno 5.

U sredu su krivicu pred sudom priznale i majka i dve ćerke – Šuhrete, Valjdete i Meca Tafaj (Shyhrete Valdete i Mecca Tafaj).

Izvor Kossev

Comments

Pročitaj još