Navršavaju se dve godine od ubistva Olivera Ivanovića

Dve godine od ubistva lidera GI SDP Olivera Ivanovića  navršavaju se danas, a počinioci, nalogodavci i motivi ubistva još nisu otkriveni. Oliver Ivanović ubijen je 16. januara 2018. godine u Kosovskoj Mitrovici. 

U Kosovskoj Mitrovici, dvogodišnji pomen biće obeležen u 10h polaganjem cveća i paljenjem sveća ispred stranačkih prostorija GI SDP. 

Brat pokojnog Olivera, Miroslav Ivanović sa porodicom će obeležiti drugu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića danas u 11 sati na Novom groblju u Beogradu. 

“Porodica će biti okupljena na groblju oko 11 sati. Naravno, doći će i prijatelji. Svako ko želi da dođe je dobrodošao”, istakao je Miroslav Ivanović.

Povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića porodica i prijatelji prisustvovaće pomenu danas u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu, simbolično u 8.15 časova, jer se u to vreme pre dve godine desilo ubistvo u Kosovskoj Mitrovici, najavila je u izjavi za Kosovo Onlajn njegova supruga Milena Ivanović.
 
“I prošle godine smo održali pomen u Hramu Svetog Save, u vreme kada se ubistvo desilo. Oliver je voleo da odlazi u hram sa sinom Bodanom. To je bio ritual kada smo zajedno boravili u Beogradu. Tako da ću i ove godine to da uradim sa Bogdanom.Ali, ovoga puta biće održan i pomen u kripti Hrama Svetog Save, a sa nama će biti svi prijatelji i svi naši dragi ljudi i na taj način ćemo obeležiti ovaj dan. To će postati tradicija – da se svake godine 16. januara svi okupimo u to vreme u hramu, podsetimo se na Olivera i na to da ne smemo nikada da ga zaboravimo”, napomenula je Milena Ivanović.

Udruženje “Jedan od pet miliona“ najavilo je da će u subotu, 18. januara organizovati novi protest u Beogradu koji će kako se navodi, biti posvećen “ubijenom lideru opozicije na Kosovu i Metohiju Oliveru Ivanoviću“.

Izvor: RKM, Radio Kontakt plus

Comments

Pročitaj još