Đurić sa ambasadorom Grčke o situaciji na Kosovu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Grčke u Republici Srbiji Jorgosom Djakofotakisom i upoznao ga sa političko-bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i problemima sa kojima se suočava srpski narod u pokrajini.

Zahvalivši ambasadoru Djakofotakisu na doslednoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, Đurić je istakao da je prijateljstvo srpskog i grčkog naroda jedan od najčvršćih stubova stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi i da je uspešno prošlo brojne istorijske testove.

Đurić je rekao da je Beograd opredeljen za nastavak dijaloga sa Prištinom i sve regionalne inicijative koje bi unapredile saradnju i poverenje među društvima i narodima na Zapadnom Balkanu, ali da u ovom trenutku u Prištini ne postoje političke strukture koje dele te vrednosti.

Sloboda protoka ljudi, robe, usluga i kapitala je, kako je konstatovao Đurić, tekovina na kojoj je građen i učvršćen mir u savremenoj Evropi, i zato taj model treba da slede i države ovog regiona kako bi došlo do trajne stabilizacije i unapređenja odnosa.

Izvor Radio Kosovska Mitrovica (saopštenje)

Comments