• Početna>
  • Vesti>

Miroslav Ivanović: Umirilo bi nas da se sazna istina o Oliverovom ubistvu

Porodica pokojnog Olivera Ivanovića živi u stalnom iščekivanju da se to ubistvo reši, da se nađu nalogodavci i izvršioci, kao i oni koji su uticali na pozadinu tog slučaja, izjavio je danas za Kosovo Onlajn Oliverov brat Miroslav Ivanović.

“Imamo nadu da će se izvršilac i nalogodavci privesti pravdi. Da doživimo da se istina sazna i da ih stigne zaslužena kazna”, naveo je Ivanović.

On je naglasio da je porodica o optužnici i postupku koji je pokrenut u Prištini saznavala iz medija.

“Vidim da se optužnica dotiče nekih lica za koja se kaže da su u vezi sa ubistvom. Ne radi se direktno o izvršiocima, nalogodavcima ili direktnim pomagačima tog dela, nego o nekim licima koja su na neki način učestvovala u svemu tome ili povredila pravila svoje službe koja su aksiom njihovog profesionalnog života pa se iz tih razloga nalaze na optuženičkoj klupi. Iz medija se ne može zaključiti, ali dozvoljavam da to može da bude i stvar neke tužilačke strategije”, kaže Oliverov brat.

Prema njegovim rečima porodica očekuje pravdu i istinu o Oliverovom ubistvu.

“Ono što bi nas donekle umirilo je da se sazna puna istina”, rekao je Ivanović i podsetio da se u Beogradu vodi predistražni postupak te da je bio pozvan, kao i drugi članovi porodice, da da svoju izjavu.

“Među prvima sam i ja bio pozvan i dao sam izjavu. Nakon toga nemamo nikakvih informacija niti saznanja o tome šta se događa. Bilo je najava ozbiljnijeg rada na tu temu, da se saopšte imena izvršilaca. Mislim da je moglo daleko više i daleko ozbiljnije da se svemu tome  pristupi, i da se nešto uradi”, rekao je Ivanović.

Miroslav Ivanović sa porodicom će obeležiti drugu godišnjicu ubistva Olivera Ivanovića 16. januara u 11 sati na Novom groblju u Beogradu. “Porodica će biti okupljena na groblju sutra oko 11 sati. Naravno, doći će i prijatelji. Svako ko želi da dođe je dobrodošao”, istakao je Ivanović.

Izvor: Kosovo online

Comments

Pročitaj još