• Početna>
  • Vesti>

Hadžiu: DSK je dobio novu ponudu, ako je odbije slede izbori

Potpredsednica Pokreta Samoopredeljenje Aljbuljena Hadžiu izjavila je da su vanredni izbori jedina opcija ukoliko koalicija sa DSK ne bude napravljena i naglasila da je pred DSK sada nova ponuda odbivši da iznese više detalja o njoj, prenosi Gazeta ekspres.

„DSK nikada nije potvrdio da im pripada i mesto predsednika parlamenta, naprotiv, rekli smo da zbog saradnje možemo razgovarati o tome da ta pozicija bude predložena iz redova DSK-a. Ali, DSK je želeo i mesto predsednika Skupštine i predsednika i tako smo dospeli u ovu situaciju”, pojasnila je funkcionerka PS.

Dodala je da se sve promenilo zbog insistiranja DSK-a za mesto predsednika zbog čega je izostao dogovor sa PS.

“Predložili smo predsednika parlamenta, ali da nisu glasali, on ne bi bio izabran. Postupili smo u skladu sa zahtevima koje su izneli. Oni na sastancima nisu pridavali značaj mestu predsednika skupštine, ali nakon što je on izabran to je postalo problem. Odluka 75 poslanika je nepovratna. Ako bi prihvatili našu ponudu, sve bi bilo lakše ”, rekla je Hadžiu.

Potrpedsednica PS je potvrdila da su iz te stranke poslali novu ponudu za DSK, odbivši da je prokomentariše.

Kaže da bi nakon ponude DSK trebalo da se sazove Glavni odbor koji bi razmotrio ponudu, a zatim pozove lidera PS-a na sastanak, koji bi, kako ocenjuje,  trebalo da bude održan čim pre.

Izvor: Kosovo Online, Gazeta Ekspres

Comments

Pročitaj još