• Početna>
  • Vesti>

Todosijević u poseti raseljenim licima na Malom Zvečanu

Predsednik Privremenog orgna Opštine Zvečan Ivan Todosijević obišao je danas raseljena lica iz Hrvatske, koja su krov nad glavom pronašla na Malom Zvečanu. Todosijević im je tom prilikom, zajedno sa sekretarom Crvenog krsta Zvečan Tomicom Katićem, uručio pakete sa hranom i sredstvima za higijenu.

Ovi ljudi živeli su u kolektivnom centru u Banjskoj do 2004. godine, kada prelaze u novopodignuti objekat na Malom Zvečanu, gde su uslovi za život znatno bolji.

„Danas sam imao čast da posetim ljude koji žive ovde na Malom Zvečanu, naš narod koji je sticajem nesrećnih okolnosti , 1992. godine morao da napusti svoje ognjište, da smeštaj najpre nađe u Banjskoj,  a potom ovde. Iskoristio sam priliku da popričam sa stanarima,  ovog doma, o problemima koji su evidentni“ rekao je Todosijević i dodao da se stanari žale na problem sa pijaćom vodom.

„Takođe, tu su neki tehnički problemi oko radova na zgradi, i eto, moje obećanje je da ćemo u vrlo kratkom roku, sve te njihove zahteve uzeti u razmatranje i svakao rešiti“ rekao je Todosijević i istakao da će u saradnji sa opštinskom organizacijom Crvenog krsta, u narednim danima, obići oko 500 porodica na teritoriji opštine Zvečan.

Borislav Jelača je iz Like. Kaže da njih dvanaestoro živi u zgradi na Malom Zvečanu, da su tu 15 godina i da su zadovoljni.

„ Zadovoljni smo saradnjom sa Opštinom, Crvenim krstom, uglavnom rešili smo sve te osnovne probleme. Rešili smo papire, ono što je najosnovnije. Imamo zdravstveno osiguranje, dobijamo pomoć i od Crvenog krsta i od Vlade Srbije“ rekao je Jelača i napomenuo da im svima i pomoć, kao i ova poseta, dosta znače.

Sekretar Crvenog krsta Zvečan Tomica Katić kaže da je Kancelarija za KiM obezbedila 500 paketa humanitarne pomoći koji se raspodeljuju ovih dana, dok je za pomoć podeljenu u prethodnom periodu, sredstva izdvojio Privremeni organ Opštine Zvečan.

U nastavku dana, Todosijević je obišao socijalno ugrožene porodice u selu Velište.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još