• Početna>
  • Vesti>

Arlov sa decom Kosova i Metohije: Stipendija za šestoro dece i paketići za male pacijente

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov,  uručio je danas u hramu Svetog Dimitrija u Kosovskoj Mitrovici stipendije za šestoro dece sa Kosova i Metohije. Potom, Arlov je obišao Odeljenje pedijatrije u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica, gde je mališanima uručio  novgodišnje paketiće.

Šestoro dece sa Kosova i Metohije dobilo je  sledovanje  za period od januara do aprila ove godine, u iznosu od 400 evra po detetu. Ovo je nastavak lepe prakse, koju Odbor za pomoć Srbima na KiM iz Banjaluke, neguje već nekoliko godina.

Među stipendistima je i osmomesečna devojčica Kristina Vuković, deveto dete porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice.

Arlov je rekao da stipendije dodeljene deci predstavljaju kako vid pomoći njima i njihovim porodicama, tako i podsticaj da rade još bolje.

“Republika Srpska uvek stoji uz srpsku decu, u svim projektima našeg Odbora. Zato ovim stipendijama i paketićima, kao i porodici Vuković sa devetoro dece,ali i svima vama, želimo srećne praznike, dobar i miran život na KiM”  rekao je Arlov. 

Arlov je u nastavku dana, obišao i dečicu na mitrovačkom pedijatrijskom odeljenju i obradovao ih paketićima. Načelnik ovog odeljenja dr Zoran Savić,  kaže da je to već tradicionalna poseta.

“Svake Srpske Nove godine, gospodin Arlov i deca iz Republike Srpske, poklon paketićima obraduju decu koja se nalaze na dečijem odeljenju”, rekao je Savić. 

Zamenik direktora KBC dr Zlatan Elek, zahvalio se u ime uprave, zaposlenih i pacijenata KBC, narodu Republike Srpske, na kako je rekao, pomoći i brizi, koju vode o narodu na Kosovu i Metohiji. 

“Posebno se zahvaljujemo gospodinu Arlovu koji ima toliko energije da pored toga što pomaže našem Kliničko-bolničkom centru i našim obolelila, pomaže i drugoj oboleloj deci koja se nalaze van ove naše ustanove kao što je organizacija “Podrži me”. Nadam se da će ovakvih akcija biti i u 2020.godini” rekao je Elek.

Arlov je dodao da će u budućnosti zdravstveni radnici u Kosovskoj Mitrovici bliskije sarađivati sa kolegama u Republici Srpskoj, zahvaljujući inicijativi  Ministarstva zdravlja Republike Srpske.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još