• Početna>
  • Vesti>

Donacija poslanika SL za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9. januar”

Deset poslanika Srpske liste sa Kosova i Metohije, po rečima potpredsednika Srpske liste Igora Simića, doniraće i uplatiti 1.000 evra ličnih sredstava za izgradnju Dnevnog centra “Podrži me-9. januar” u Kosovskoj Mitrovici za 144 dece i mladih sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji, izjavio je predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji  Milorad Arlov.

“Nakon Adrijane Hodžić, aktuelnog ministra u pokrajinskoj vladi Kosova, koja je donirala 1.000 evra ličnih sredstava ovo je druga donacija ličnog karaktera sa Kosova i Metohije. Hvala poslanicima koji su pokazali humanost i važnost ovog značajnog objekta prvog ovakvog tipa na Kosovu i Metohiji. Hvala privremenom organu Kosovske Mitrovice koji je ovaj objekat stavio u prioritete za 2020. godinu, čiji karakter i važnost to sigurno zaslužuje”, kaže predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji  Milorad Arlov.

Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske u protekloj 2019. godini u Republici Srpskoj sproveo je niz uspešnih humanitarnih akcija i sakupio više od trećine sredstava od ukupne vrednosti projekta od 280. 000 evra.

“Možemo zahvaliti najvišim institucijama, lokalnim zajednicama, preduzećima, humanim ljudima, osnovnim i srednjim školama koji su pomogli da humanost pobedi. Odbor je akciju u Republici Srpskoj nastavio u 2020. godini pod nazivom” Humanost je plemenita vrlina”. Za ovu akciju Odbor je otvorio poseban žiro račun za izgradnju i opremanje Dnevnog centra “Podrži me- 9.januar”. Sada smo više nego uvereni da ćemo po našem planu centar izgraditi do Preobraženja gospodnjeg 19. avgusta i dati ga na korišćenje Udrženju roditelja “Podrži me” koje to sigurno zaslužuje, da deci i mladima sa poteškoćama u razvoju bude druga kuća”, ističe Arlov.

Izvor: RKM/saopštenje

Comments

Pročitaj još