Milorad Arlov u humanitarnoj poseti Kosovu i Metohiji

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov biće u humanitarnoj posjeti 11, 12 i 13.januara na Kosovu i Metohiji.

Centralni događaj posete je treća po redu Humanitarna akademija koja
će biti održana 13.januara u 12 časova u Radničkom domu u Zvečanu. Akademiju organizuje Udruženje roditelja”Podrži me” iz Kosovske Mitrovice uz veliku pomoć našeg Odbora.

Arlov tokom trodnevne posete, sa vlasnikom GP Invest 1980, Radošem Petrovićem i predsednicom Upravnog Odbora Dnevnog centra, Ivanom Rakić razgovarati o nastavku radova na Dnevnom centru “Podrži me-9.januar”. Odbor je u Republici Spskoj u ovoj 2020.godini nastavio humanitarnu akciju za izgradnju i opremanje koja će trajati do 19. avgusta, Preobraženja Gospodnjeg. Prva faza radova obuhvata nabavku i postavljanje stolarije na objektu od 714.m2.

Odbor je u humanitarnoj akciji preko osnovnih i srednjih škola Republike Srpke za decu na Kosovu i Metohiji obezbedio više od 1 000 novogodišnjih paketića za decu u Banjama, Suvom Grlu, Crkulezu, Osojanima, Klini, Istoku, Goraždecvcu, Velikoj Hoči, Orahovcu, Pedijatriji KBC, deci i mladima iz Udruženja roditelja “Podrži me” Kosovska Mitrovica.

Arlov će uoči same Srpske Nove godine, 13.januara u Hramu Sv. Dimitrije u Kosovskoj Mitrovici u 10 časova podeliti 6 stipendija za šestero dece sa juga i severa Kosmeta koje već nekoliko godina zahvaljujući humanim ljudima stipendira naš Odbor. Biće podjeljeno 2 400 KM za mesece od januara do aprila ove godine ili 400 evra svakom djetetu. Među stipendistima je i osmomesečna djevojčica Kristina Vuković, deveto dete porodice Vuković iz Kosovske Mitrovice koju će Arlov ovom prilikom posetiti.

Predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Republike Srpske Milorad Arlov će Srpsku Novu godinu dočekati sa Srbima na Kosovu i Metohiji

Izvor Radio Kosovska Mitrovica

Comments