Mališani iz PU “ĐURĐEVAK” dobili paketiće

Predstavnici Studentske organizacije iz Beograda obišli su danas Predškolsku ustanovu “Đurđevak”, gde su novogodišnjim paketićima usrećili mališane.

Akciji prikupljanja sredstava za pravljenje Novogodišnjih paketića pridružio se veliki broj organizacija iz čak 14 zemalja. Ovoga puta je za mališane  prikupljeno 7000 paketića , istakao je Filip Stojić iz Studentske organizacije, Beograd.

“Mnogo organizacija i mnogo udruženja radi akciju paketića, tako da mi nismo jedini. Mi smo studentska organizacija kojka dolazi ponekad i obilazi manastire. Nismo politički aktivni,niti bilo kome prkosimo. Dolazimo ovde čiste duše, da ovde darujemo decu.Hteli smo ovoj deci da bar malo uveselimo ove praznike i da im izdelimo ove paketiće i slatkiše,“ rekao je Filip Stojić iz Beograda

Program koji su mališani Đurđevka pripremili za ovu priliku izazvao je jake emocije kod gostiju iz Beograda.

“Poslali su jednu jasnu poruku, svima nam treba mir ne samo ovde, nego svugde na svetu. Čuli smo pesmu, “Samo da rata ne bude“, da na celoj planeti ljudi žive normalno jer uvek su ti koji stradaju u tim stvarima  nažalost deca,“ dodao je Stojić

„Dobio sam paketić iz vrtića i mnogo sam srećan,“ kaže šestogodišnji Teodor

„Jako dobro sam se proveo.Dobio sam paketić i pevao sam mnogo glasno,“ rekao je Strahinja Stojković

Tokom dana predstavnici Studentske organizacije su sa istim ciljem  posetili  i ostale Predškolske ustanove na Centralnom Kosovu  koje rade po sistemu Srbije.

Izvor RTK2

Comments

Pročitaj još