Pomoć za socijalno ugrožene u Donjoj Budrigi

Predsednik Privremenog organa opštine Gnjilane Srđan Mitrović sa saradnicima, u okviru akcije Kancelarije za Kosovo i Metohiju “Pomoć socijalno ugroženim porodicama“, posetio je desetak porodica u selu Donja Budriga.

U razgovoru sa članovima porodice Živka Živića, upoznao se problemima i potrebama ovog petočlanog  domaćinstva sa troje dece.

“Cilj posete je da se na licu mesta uverimo u ono što je našim socijalno ugroženim sunarodnicima najpotrebnije. Nekima će biti sagrađene nove kuće, dok će se drugima postojeći objekti proširiti ili rekonstruisati“, najavio je Mitrović i predstavio i druge vidove pomoći.

Tako na primer, sedmočlanoj porodici Perice Simića iz Donje Budrige, već je odobrena finansijska pomoć u visini od dva i po miliona dinara za nadogradnju kuće za još jedan sprat.

Građani su zadovoljni zbog najave pomoći iz budžeta Republike Srbije bez koje višečlane porodice u Kosovskom Pomoravlju ne bi mogle da opstanu.

“Mnogi Srbi, poput mene, nemaju dovoljno novca da završe započete objekte i neophodna nam je pomoć države da bi omogućili normalne uslove života za našu decu“, kaže Nenad Spasić koji živi u šestočlanom domaćinstvu.

Prilikom posete, predsednik Mitrović uručio je humanitarnu pomoć Crvenog krsta Srbije u hrani i higijeni za sedam domaćinstava u Donjoj Budrigi koje je posetila delegacija Privremenog organa opštine Gnjilane i najavio da će obići i druga sela u ovom delu Kosovoskog Pomoravlja.

Izvor: RTV Puls

Comments

Pročitaj još