• Početna>
  • Vesti>

Spirić u poseti Narodnoj kuhinji: Tri sigurna obroka dnevno za 50 ljudi

Predsednik Privremenog organa Opštine Kosovska Mitrovica  Aleksandar Spirić posetio je danas Narodnu kuhinju u Kosovskoj Mirtrovici u kojoj se dnevno hrani oko 50 osoba.

Tom prilikom, Spirić je korisnicima kuhinje uručio pakete sa namirnicama i ujedno rekao da je iz opštinskog budžeta za 2020. godinu, za Narodnu kuhinju izdvojeno 3.264.000 dinara.

„Praznični dani nas dodatno obavezuju da ukazujemo pažnju i brigu onima kojima je to najpotrebnije. Priprema hrane vrši se preko Studentskog centra, a distribuira se u prostorijama Narodne kuhinje. Moramo da istaknemo da, nažalost, iako je naš cilj da se smanji broj korisnika, iz godinu u godinu on se uvećava jer ekonomska kriza kod nas svakako utiče na to“ rekao je Spirić.

Direktor Centra za socijalni rad  Dejan Đinović kaže da su korisnici usluga Narodne kuhinje najugroženija kategorija stanovništva, koja pored tri obroka dnevno, koristi i materijalna socijalna davanja.

„Trenutno se na dnevnom nivou distribuira pedesetak obroka za tridesetak porodica“ kazao je on i najavio proširenje kapaciteta Narodne kuhinje zahvaljujući tome što je Privremeni opštinski organ odvojio sredstva za tu namenu.

Radnica u Narodnoj kuhinji Tatjana Jeftić kaže da se hrana doprema iz Studentskog doma i da je odličnog kvaliteta.

„Uslovi za rad su  dobri, hrana je odlična i da u svaki obrok uključeni su meso, povrće, voće i slatkiš.

Snežana Kostić, korisnica usluga Narodne kuhinje, zahvalila se Centru za socijalni rad i opštini na dobijenim poklonima i dodala da je prezadovoljna hranom.

Narodna kuhinja u Kosovskoj Mitrovici postoji petnaestak godina.

Izvor: Radio Kosovska Mitrovica

Comments

Pročitaj još